De 3 nieuwe C’s van Heartcore-Lab

  1. Creativity

  2. Compassion

  3. Courage

De naam Heartcore-Lab heb ik niet voor niets gekozen. Ik heb veel passie en vuur in me en dat komt uit mijn hart. Mijn sterke core (ik hou nogal van sporten:) zorgt voor stabiliteit & kracht en het Lab staat voor continu experimenteren, want ik geloof dat het leven één groot experiment is.

Sinds september 2018 ben ik officieel gecertificeerd mBIT (Multiple Brain Integration Technique) coach en door dit avontuur heb ik besloten de 3 C’s en alle wijsheid die daarbij hoort van mBIT volledig te adopteren binnen Heartcore-Lab en de wereld hiermee wakker te schudden.

mBIT is a suite of tools and techniques for communicating with, integrating and harnessing the power of your multiple brains Head, Heart and Gut brains. – mbraining.com

Multiple Brains??

Ja. Meerdere breinen inderdaad. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels bewezen dat we meerdere intelligenties hebben in ons lichaam. Dat noemen we dus onze meerdere breinen: hart, hoofd en buik. In onze meerdere breinen zit veel meer intelligentie besloten dan dat we tot nu toe denken. En hoewel dit in onze huidige maatschappij lastig te verteren is voor de meeste ‘weldenkende’ mensen:) is het bewijs niet misselijk. Steeds meer slimme wetenschappers houden zich hiermee bezig, want als er iets interessant is dan is het wel ons eigen menselijk lichaam en hoe zich dat verhoudt tot onze omgeving en ons eigen gedrag.

Gelukkig hebben deze wetenschappers waanzinnig onderzoek verricht in de afgelopen jaren en weten we nu dat waar de oeroude wijsheid tradities altijd al over praten, gewoon ook echt zo is. Alleen we willen bewijs zien. Anders geloven we het niet, toch?

Door een TEDX filmpje die ik vorig jaar zag en voor het eerst hoorde over 3 breinen, kwam ik terecht op mbraining.com en vervolgens op mbraining.nl.

Ik ging zo ongeveer uit mijn plaat van enthousiasme. Jaaaaaa dit is zo waar! Ik voel het! In heel mijn systeem. Waarom heeft niemand het hier over dacht ik nog!?? Dit is de toekomst! Dus ik ben erin gedoken en er is geen weg meer terug, want:

In developing mBIT, what we discovered in essence, is that each of your brains has a competency that is its ‘highest expression‘ and that the three brains, when operating via these competencies, produce synergistic effects and bring greater wisdom to decision making, relationships and life. – mbraining.com

Dus als je dit weet. Dan doe je er iets mee. mBIT/mBraining heeft een enorm sterke connectie met het waarom, hoe en wat van Heartcore-Lab: Inspire & Scale Change.

As a creative Tribe we inspire & scale change through creative concept development, rebellious creativity and communication re-design.

En ik zie graag meer HART connectie en actie in organisaties, in communicatie, in verandering, in vooruitgang, in jouw persoonlijke ontwikkeling en dat van je bedrijf. En nu weet ik HOE ik jou hier nog beter in kan begeleiden en coachen. En niet alleen vanuit het hart.

The highest expressions are Compassion (heart), Creativity (head) and Courage (gut). When all three work together they produce amazing results! – mBraining.com

En precies dit is de reden waarom ik deze hoogste expressies integreer in mijn dagelijks werk. Niet alleen als mBIT coach, maar ook in de manier waarop ik uiting geef aan mijn opdrachten. Ik ga voor waanzinnige resultaten voor en met mijn opdrachtgevers. Ik geloof dat mBraining nog maar het begin is van een waanzinnige manier HOE wij in een meer coherente staat culturen bouwen in organisaties, welke keuzes wij maken en hoe wij ons volle potentieel benutten, dag in en dag uit. Niet alleen op ons werk, maar met geheel ons Zijn in het ons dagelijks leven.

Leren hoe je leiderschap kan hebben en nemen over je eigen leven en de besluiten die je neemt op je weg voorwaarts is gewoon van groot belang. Voor iedereen.

How to harness the intelligences of your multiple brains through the process of ‘mBraining’. – mbraining.com

Persoonlijk & creatief leiderschap begint met het bewustzijn dat je meerdere breinen hebt, het uitlijnen van je meerdere breinen en het tappen uit die ultieme wijsheid. En dat doe je helemaal zelf. Vanuit deze staat maak je keuzes & zijn we in staat mooie concepten en interventies te creëren. Dit is gewoon belachelijk gaaf om te doen.

Intussen spreek ik uit eigen ervaring en heeft mBraining ertoe geleidt dat ik vanuit een coherente staat een aantal wijze keuzes heb gemaakt. Zoals de kickstart van de Heartcore-Tribe met freelance professionals (work in progress), mijn focus op Lab sessies voor mijn corporate opdrachtgevers en het organiseren van meetups voor individuen.

Ik mag met trots zeggen dat ik individuen mag coachen op deze reis die mBraining heet. In juni 2019 ga ik voor de Master Coach training en ik kan niet wachten om dit meer gemeengoed te maken in de interactie tussen mensen binnen heel veel mooie organisaties.

Alle credits met betrekking tot de mBIT/mBraining informatie van dit blog gaan naar de founders Grant Soosalu & Marvin Oka die een fantastisch boek (nu ook in het NL) hebben geschreven. Daarnaast krijgt mijn trainer Wilbert Molenaar vanuit heel mijn hart de credits omdat hij ervoor heeft gezorgd dat mBraining in Nederland beschikbaar is en hij gewoon echt een belachelijk goede trainer is. Door hem kunnen we ook in NL het verschil maken voor individuen én organisaties.

En ja, dat doen we vanuit onze hoogste expressies.

Maarre, denk je nu: wat een vage bende? Wacht maar. Dit verovert de wereld. Heel snel. Ik voel het aan mijn water:))

Leiderschap’s leesvoer: mBIT and Leadership article

#staytunedformore #coolstuff