Joost Klerq_Heartcore Warrior

Heartcore Warrior: Joost Klercq

Waar Kamp van Koningsbrugge al niet goed voor kan zijn. Het Heartcore netwerk groeit! Mensen die brutaal genoeg zijn #zegkenikjounietergensvan 🙂 en tijd durven te claimen – bij de altijd bezige Agavni – voor een kop koffie, die moet je vooraf wat kudo’s geven 🙂

Wanneer je aan mensen vraag wie zij zijn, krijg je vaak als eerste te horen welk beroep zij uitvoeren. Nou hier komt ie over Joost hoor:

Joost is Psychiatrisch verpleegkundige, trainer, coach, counselor en trainingsacteur. Dit is niet wie Joost is, dit is waar Joost zijn talent en passie ligt. Als Joost over zichzelf een beschrijving geeft dan zegt ie: creatief, ondernemer, eerlijk, geïnteresseerd in andere mensen, dat gezelligheid belangrijk is, het team ook en dat ie beschikt over een sterk intuïtief vermogen. 

Hij is een werkelijk het licht in de duisternis van anderen. En hij doet dit ook nog eens op een verschrikkelijk leuke creatieve manier, met humor en passie voor de mens. Zo vertelt Joost mij bij de eerste ontmoeting dat hij de vrijheid opzoekt vanuit het systeem waar hij in werkt. Waar er hele scherpe kaders zijn wat wel en niet mag. Het deert hem niet want hij ziet wat de mens nodig heeft. En als die een wandeling nodig heeft in een groene omgeving dan doet hij dat.

Dat is Heartcore. Buiten de lijntjes kleuren. Niet om de rebelsheid, maar om de puurheid van werkelijk impact maken en verandering op gang willen brengen in mensen en organisaties.

Joost houdt van actie, chaos en crisis. Ook in deze genoemde volgorde! Joost zijn werkwijze werkt als het schillen van een ui. Joost stopt niet bij de schil, hij gaat door tot de kern om vervolgens te bouwen aan succes. Nou, ook nog eens Heartcore.

Het is wel duidelijk dat Joost echt passie heeft voor gedrag. Het geeft hem een kick dit gedrag te onderscheiden van destructief naar constructief gedrag. Een belangrijk onderdeel hierin is onderscheid maken tussen irrealistische angst en realistische angst. Joost versterkt de realistische angst naar intuïtie en geeft exposure op de irrealistische angst. Irrealistische angst maakt je handelingsverlegen. Door hier exposure op te geven verdwijnt de angst. Gedragsveranderende gespreksvoering, systemisch werk en het onderscheiden van inhoud en betrekking (emotie) is wat Joost kan. Ten top.

En omdat we nog geen cabaretier en trainingsacteur in ons midden hebben - hoewel Bart Verbunt toch echt in de buurt komt :) - weet ik zeker dat dit een goede match is. Ik werd zo blij van onze ontmoeting dat ik gelijk al heel veel potentiële samenwerkingen zie gebeuren, misschien wel op het podium! Dus hoe makkelijk kan het zijn!

Welkom bij de Tribe Joost. Op naar serieus goede gesprekken, diepe waarheden en ultiem grappige reflecties over diverse realiteiten binnen en buiten de mens!