love-your-world

Werken met je hart, hoofd en buikbrein voor ultieme wijsheid en heldere besluitvorming

Herken je deze goedbedoelde adviezen van mensen om je heen:

  • Volg je hart gewoon!
  • Eerst denken dan doen!
  • No guts no glory!
  • Doe gewoon. Ga ervoor.

En dan? Welk advies volg jij? De kunst is om naar allemaal te luisteren, maar ja hoe doe je dat nou eigenlijk?

Welkom in de wereld van de meerdere breinen technieken. Ook wel mBIT genoemd. mBIT is de methode: Multiple Brain Integration Techniques. En mBraining is het proces van communiceren met, en het op één lijn brengen van je hart, hoofd en buikbrein om tot wijze beslissingen te komen. Om te kunnen dealen met je uitdagingen op het diepste niveau.

Meerdere breinen: hart, hoofd en buikbrein

Neurowetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we drie intelligenties hebben. Dit zijn onze meerdere breinen: het hart, hoofd en buikbrein. Zodra je kan tappen uit deze wijsheid dan kom jij in je volledige kracht te staan. Dan benut ook jij je volledige potentie.

In developing mBIT, what we discovered in essence, is that each of your brains has a competency that is its ‘highest expression‘ and that the three brains, when operating via these competencies, produce synergistic effects and bring greater wisdom to decision making, relationships and life.”

– mbraining.com

mBIT verbindt oeroude wijsheidstradities met gedragsmodellering, NLP en recent diepgaand onderzoek uit de neurowetenschappen. Dit maakt het zo ongelofelijk cool om hiermee te werken. mBraining kun je gebruiken als ondernemer, coach, manager, opleider, mentor, docent of gewoon voor je eigen persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Kan jij geen besluit nemen? Ben je continue aan het wikken aan het wegen? Kom je niet in je gevoel terecht? Denk je dat je geen hart hebt? Ben je in rondjes aan het denken? Of ben je super impulsief en denk je niet echt na van te voren over de impact ervan? Ervaar je angst voor het onbekende. Kan je geen oplossing bedenken? Volg je alleen maar je onderbuikgevoel of kom je met een bepaald topic continu in de verlamming terecht?

Er is iets dat je steeds tegenhoudt een stap voorwaarts te zetten, maar je komt er maar niet bij wat dat precies is.

mBIT Coaching

Al heb je kleine of grote uitdagingen in jezelf of buiten jezelf. mBIT is de weg. In een mBIT coaching sessie ontdekken we wat jouw uitdaging is op het diepste niveau. Dat wat jou op dit moment – in het nu – het meeste doet en het diepste dwarszit. Waar je wat mee moet. Daar werken we mee. We ontdekken of er blokkades zijn die eerst opgelost moeten worden. Binnen mBIT is er een roadmap die leidt naar je Hoogste Expressies van het hart, hoofd en buikbrein: compassie, creativiteit en moed. Dit willen we uiteindelijk integreren en tegelijkertijd is dit het resultaat van werken met jouw meerdere breinen.

mBIT is een innerlijke reis en het start altijd met een coherente ademhaling. Vanuit deze coherente staat en autonome balans ben je beter in staat informatie te ontvangen.

Coherent en evenredig ademhalen vanuit ons diafragma is de ideale manier. De mBIT sessie is op basis van een diepe, evenredige ademhaling. Als we daar een schepje bovenop doen en contact maken met waardering voor zelf en anderen komen we in de meest coherente staat. De beste tool ben jezelf, maar je kan ook externe tools gebruiken om dit met regelmaat te oefenen. Heartmath is een bekend instituut die hier veel wetenschap over deelt en waar je verschillende tools kan bestellen.

Het hart leidt. Altijd.

De fundamentele volgorde van mBIT start bij het hart. Daarom is mBIT zo Heartcore. En het mooie is, iedereen zet zijn meerdere breinen al in, het is alleen nog onbewust, niet altijd in de juiste volgorde of niet volledig. Optimaal gebruik maken van de primaire functies van jouw hart, hoofd en buikbrein is voor iedereen mogelijk. Je ontdekt dat elk brein zijn eigen taal heeft, zijn eigen uiting, gevoel, emotie of sensatie en door je uitdagingen op deze manier aan te pakken ga je het vervolgens leren herkennen in jezelf.

“We believe that truly generative and adaptive leadership today requires whole new levels of self-awareness, as well as self-facilitation for integrating head-based intellect with heart-based values and gut-based instincts. We can no longer rely solely on the competencies dominated by our head alone. ”

mbraining.com

Alle wijsheid zit vanbinnen

Zoek de wijsheid binnenin je. Niet buiten je. mBIT Coaching is generatief en adaptief. Dat betekent dat jouw coach niks in jouw systeem ‘plant’ tenzij het een bewuste strategie is om iets te doorbreken, iets te versterken of iets toe te voegen. Maar in de kern komt eigenlijk altijd elke coachee wel tot zijn of haar eigen wijsheid. Dat is het generatieve verschil van mBIT coaching in relatie tot andere manieren van coachen.

Jij bent het onderwerp. Met heel jouw zijn. Alle informatie laat jij zien en horen en dat is waar jouw coach op reageert om jouw mBraining proces optimaal te facilteren. En in de kern zit alle wijsheid vanbinnen.

Indien het nodig of gewenst is dan voegen we er nog een creatieve uiting aan toe. Alles wat in je zit plaatsen we op de magische White Wall van het Lab. Dit schept helderheid, omdat je dan alles wat er in je zit letterlijk voor je ziet op de muur. Afhankelijk van waar jij staat in je uitaging besluiten we of we dit wel of niet doen, vooraf of na de sessie. Want soms zit het koppie voller dan vol en dan is het ook wel eens prettig om een braindump te doen om daarna te bepalen wat echt belangrijk is en als eerste aan te pakken.

Je kan in één sessie al waanzinnige helderheid krijgen. Hoe dan ook ga je gegarandeerd beter weg dan dat je binnenkwam. En afhankelijk van jouw problematiek, uitdaging of obstakels bepalen we hoeveel sessies jij werkelijk nodig hebt.


Meer weten of jouw uitdaging waar jij voor staat met mBIT Coaching aan te pakken is? Schroom niet. Bel Raf: 06-24506291, stuur een whatsapp of e-mail naar info@heartcore-lab.nl. De deur staat open.