Want a Taste of Code?

Coderen het lezen en schrijven van de toekomst? Volgens velen wel.

Feit is dat we leven in een tijdperk van digitale transformatie. Zo zijn er zelfs al basis- en middelbare scholen waar les wordt gegeven in het programmeren van computers. Niet per se zodat ze later programmeur kunnen worden, maar omdat het ze leert creëren in plaats van consumeren. Snappen hoe de apparaten die je elke dag, de hele dag door, gebruikt werken.

En als zelfs Steve Jobs iedereen aanmoedigt om te leren coderen… Ik wil maar zeggen, hij heeft het vaker bij het juiste eind gehad.

“Everybody in this country should learn how to program a computer… because it teaches you how to think.”

Steve Jobs

Met deze woorden in ons achterhoofd organiseren we voor KPN regelmatig cursussen coderen genaamd ‘Taste of Code’. Het inhoudelijke programma wordt gegeven door Codaisseur in samenwerking met eigen developers en engineers van KPN. Het is een dag lang op een interactieve manier leren coderen in HTML, CSS en Javascript om vervolgens weg te gaan met iets dat je zelf ‘gebouwd’ hebt!

Oh ook Neelie Kroes is het met ons eens. En wie is er nou niet fan van mevrouw Kroes?!

“Programmeren is de vaardigheid van de toekomst: het bevordert creativiteit, leert je samenwerken met mensen over de hele wereld en laat je communiceren in een universele taal!”

Neelie Kroes 

Onze ervaring is dat een dag lang leren coderen intensief is, daarom is het zo ontzettend belangrijk dat deze dag ook leuk en luchtig is. Een leuke docent en enthousiaste coaches zijn van groot belang. En natuurlijk een toffe omgeving.

Wij verwachten dat de vraag naar codeer opleidingen alleen maar zal toenemen. Daarom helpen we bedrijven graag om hun mensen de kans te geven een dergelijke cursus te volgen. Van het beeld dat programmeurs alleen types zijn zonder social skills is namelijk allang bewezen dat het niet klopt. Programmeren/coderen is voor iedereen en wordt steeds toegankelijker!

Wanneer stap jij eens uit je comfortzone om iets nieuws te leren?