Wat als alles kan? Wat wordt je dan?

De tweede FridayLab videocast gaat over creatief denken én doen met Janneke Meijers. Een creatieve enthousiasteling die zowel individuen als bedrijven begeleidt en traint in creatief denken. Momenteel is ze samen met Bart Verbunt bezig hun nieuwe venture op te richten: Creative Life Design. Ze is ook iemand die met alleen maar een mes, een wollen deken en een pan kan overleven in de natuur. Nou, dat doen niet veel mensen haar na denk ik zo:) Je moet in ieder geval creatief kunnen zijn toch? Of is het kunnen luisteren naar de natuur? Dat ontdek je in onze tweede videocast!

We nemen Janneke ook een beetje mee in de wereld van mBraining en stellen vragen die hieraan relateren. Ook horen wij momenten waar ze relateert aan de meerdere breinen en wat mij echt positief stemt is dat ik meer en meer professionals zoals Janneke hoor over de kracht van ademhaling en dat dit ook een belangrijk onderdeel is van gezonde culturen creëren in bedrijven. En dat deze beweging dus steeds groter wordt!

Het zinnetje: “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, nou ja, dat is in deze tijd toch ook niet meer echt van toepassing. Het kan zomaar nog eens hip worden dat ademhalen, maar weet je: het is echt heel normaal. We doen het allemaal. De één wat beter en bewuster dan de ander. En tja, wie kent nou niet Wim Hof? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat we onszelf beter kunnen reguleren en ziektes kunnen voorkomen en ‘genezen’ door onze mindset en ademhaling.

“A cold shower a day keeps the doctor away” – Wim Hof

En nee, dat is geen gezweefteef. Aankomende jaren gaat hier in Nederland nog meer over geschreven en gesproken worden. Niet alleen individuen, maar ook steeds meer bedrijven staan open om deze nieuwe elementen te integreren als onderdeel van het werk. En Janneke is één van die personen die dit ook faciliteert in bedrijven.

Dus voor deze FridayLab sessie: go with the flow, neem ff de tijd om deze uber relaxte maar enthousiaste videocast te zien of te luisteren. Ik heb Janneke zelf pas in deze videocast leren kennen, maar wat een leuk mens, oprecht en ze durfde ook haar eigen leerprocessen te delen. Dat vind ik gaaf en mooi om te zien.

Houdt vooral Bart en Janneke ook in de gaten met hun nieuwe venture Creative Life Design. Ik ben nu al fan <3.